Page 1 of 1

[BUG] Crash in troop recruitment menu

Posted: Sat Aug 12, 2017 4:58 pm
by Dino_SWE
Troop recruiting menu -> highlight a unit on the bar -> click one of the unit elements in the detail box at the bottom right of the screen. Game crash every time.

When selecting a regular unit stack, I am able to bring up the unit element details just fine.
But from the recruitment menu - crash.

Is it a known issue? Could anyone else replicate this?

Win 7 64 bit.


Regards

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Posted: Sun Aug 13, 2017 7:15 pm
by Leibst
Thanks,
Its a known issue, that happens to some players and at the moment we havent been able to fix. :bonk:

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Posted: Mon Aug 14, 2017 3:18 pm
by Dino_SWE
Do you have an estimate on how large % of users are getting this error?

If more than 10% I would suggest removing the detail box from that menu, or placing a non-clickable layer on top of it, to prevent frustration and bad rep. Because inspecting units before recruiting is something that all new users are going to do.

So far Ive seen reports of Win 7 and Win 10 gerting this CTD.

Regards

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Posted: Tue Aug 15, 2017 2:38 pm
by Leibst
I prefer to maintain it as it is now. Maybe we can find the solution, i dont give up.
What says the log when you have the issue?

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Posted: Sat Apr 14, 2018 6:43 pm
by jack54
Hi Miguel,


Error Report says Model UID 1157 is too high.


This only happens to me from the Build Screen with HRE Cuirassiers which happen to be Model 157 ( could 1157 be a typo?)
I have saves and report if you'd like them but the image shows most of the information

Error report image

https://www.dropbox.com/s/j8kyw3zzedtie ... D.JPG?dl=0

I can reproduce anytime from this screen

https://www.dropbox.com/s/loebjek9ddp59 ... D.jpg?dl=0

I hope this helps!

Thanks,
Jack

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Posted: Sat Apr 14, 2018 7:24 pm
by Leibst
Thanks Jack,
That seems to be a good clue, I will check it.

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Posted: Sat Apr 14, 2018 9:16 pm
by Nikel
Remember that this same bug was present in the release version of RUS Gold and required Pocus' intervention, so the problem must be in the engine.

viewtopic.php?f=289&t=39806

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Posted: Tue Apr 17, 2018 8:46 pm
by Leibst
You are right Nikel, after checking all seems to be ok, so probably its on the engine.

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Posted: Wed Apr 18, 2018 6:27 pm
by phoenix
I get this too. On a win 10 system.