Dino_SWE
Civilian
Posts: 2
Joined: Sat Aug 12, 2017 4:56 pm

[BUG] Crash in troop recruitment menu

Sat Aug 12, 2017 4:58 pm

Troop recruiting menu -> highlight a unit on the bar -> click one of the unit elements in the detail box at the bottom right of the screen. Game crash every time.

When selecting a regular unit stack, I am able to bring up the unit element details just fine.
But from the recruitment menu - crash.

Is it a known issue? Could anyone else replicate this?

Win 7 64 bit.


Regards

User avatar
Leibst
Posts: 2542
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Sun Aug 13, 2017 7:15 pm

Thanks,
Its a known issue, that happens to some players and at the moment we havent been able to fix. :bonk:

Dino_SWE
Civilian
Posts: 2
Joined: Sat Aug 12, 2017 4:56 pm

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Mon Aug 14, 2017 3:18 pm

Do you have an estimate on how large % of users are getting this error?

If more than 10% I would suggest removing the detail box from that menu, or placing a non-clickable layer on top of it, to prevent frustration and bad rep. Because inspecting units before recruiting is something that all new users are going to do.

So far Ive seen reports of Win 7 and Win 10 gerting this CTD.

Regards

User avatar
Leibst
Posts: 2542
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Tue Aug 15, 2017 2:38 pm

I prefer to maintain it as it is now. Maybe we can find the solution, i dont give up.
What says the log when you have the issue?

User avatar
jack54
Brigadier General
Posts: 465
Joined: Fri Jan 18, 2008 12:08 am
Location: East Tennessee USA

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Sat Apr 14, 2018 6:43 pm

Hi Miguel,


Error Report says Model UID 1157 is too high.


This only happens to me from the Build Screen with HRE Cuirassiers which happen to be Model 157 ( could 1157 be a typo?)
I have saves and report if you'd like them but the image shows most of the information

Error report image

https://www.dropbox.com/s/j8kyw3zzedtie ... D.JPG?dl=0

I can reproduce anytime from this screen

https://www.dropbox.com/s/loebjek9ddp59 ... D.jpg?dl=0

I hope this helps!

Thanks,
Jack

User avatar
Leibst
Posts: 2542
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Sat Apr 14, 2018 7:24 pm

Thanks Jack,
That seems to be a good clue, I will check it.

User avatar
Nikel
Posts: 2365
Joined: Sun Apr 20, 2008 8:38 pm

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Sat Apr 14, 2018 9:16 pm

Remember that this same bug was present in the release version of RUS Gold and required Pocus' intervention, so the problem must be in the engine.

viewtopic.php?f=289&t=39806

User avatar
Leibst
Posts: 2542
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Tue Apr 17, 2018 8:46 pm

You are right Nikel, after checking all seems to be ok, so probably its on the engine.

phoenix
Lieutenant
Posts: 138
Joined: Sun Apr 12, 2015 11:24 am

Re: [BUG] Crash in troop recruitment menu

Wed Apr 18, 2018 6:27 pm

I get this too. On a win 10 system.

Return to “Thirty Years War”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests