User avatar
Leibst
Posts: 2503
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

---> TYW patch 1.02RC available NOW! <---

Fri Mar 11, 2016 9:58 am

Dear players,

The new patch 1.02RC is now available here.
This patch includes previous 1.01RC Patch so you just need to install this if you have no patch installed.
It will also work if you just install it over the 1.01RC patch.

If you find any issue, please report as usual.
[color="#FFFF00"]
>> OLD GAMES WONT RUN <<[/color]

http://slitherine.com/files/AGEOD/Patch_TYW_1.02_RC1.rar

TYW Patch 1.02RC
[color="#FF0000"]Summary of changes[/color]

RGD
----
Added two new RGD: Plunder and Improve fortif.
RGD Raid now needs <50% loyalty.
Fixed RGD for Bethlen Gabor Advanced negotiations. Now if succesful it is removed from game the RGD.


Events:
--------
Changed events concerning LIGA Forcepool in 1620.
Added event of diseases during Sieges for both sides.
Better tunned the Mantua war event.

Options
--------
Added Hire Colonel Option to The Danish Phase Scenario.

Gameplay
----------
Added autogarrisons for the Protestants in Bohemia, Lusatia, Moravia and Silesia.
Revised income from Regions and Countries for both sides.
Revised foreign help for Catholics in TYW and Swedish Intervention.
Reduced the cost for Protestant Artillery.
Buy Arms option now can be played twice per year.
Revised productions of sites, more balanced for first years.
Some changes in Protestant Forcepool until 1622.
Now we can see a bit more losses on battle.
Supplies: some small changes here to make life a bit easier.


Issues
------
Some Kyphausen regiments are now unfixed in the Danish deployment during the Great Campaign.
Fixed Danish surrender, there were an issue with some regions to became blocked.
Fixed an issue on event for Koeln High Diplomacy
Fixed Issue in Yearly decissions event, now Protestant receive RGD for influencing Sweden and make possible its intervention if loyalty is low.
Fixed an issue with the removal of Wallenstein.
F9 screen with the strategic map issue fixed.
Fixed issue with Hamburg and Luneburg garrisons in Danish setup.
Gregory XV options fixed.


AI
------
Improved AI for Protestants after Bohemian Crushed Rebellion Event.
Improved Protestant AI for Brunswick and G.Frederick setup.
Improved AI behaviour during winter months. Now she can look for a city to pass the winter months if she has supply problems.


Graphics
----------
Fixed HRE flag for Polish cossacks
Fixed flag for croats in F1.
Fixed issue with HRE garrisons.

Others:
---------
Lunebeck is now called Luneburg

Sounds:
---------
New end of turn sound.

Enjoy!!
Miguel (TYW, HQ designer).
Image
Headquarter game designer of España:1936 and Thirty Years War
http://headquarter.es/wp/

User avatar
ferrenava
Posts: 459
Joined: Tue Jan 03, 2012 10:47 am
Location: Premia de Mar

Fri Mar 11, 2016 12:33 pm

Gracias leibs !!!

User avatar
Random
AGEod Veteran
Posts: 745
Joined: Fri May 21, 2010 4:10 pm

Fri Mar 11, 2016 4:22 pm

Excellent. Thank you!

-C

User avatar
Philippe
AGEod Veteran
Posts: 742
Joined: Thu Oct 26, 2006 11:00 pm
Location: New York

Fri Mar 11, 2016 4:29 pm

The installation path used by that patch was somewhat chaotic. The patch tried to install itself somewhere a bit odd, and when I eventually figured out where to send it I still managed to drop it into the wrong place.

I think it's in the right place now because when I fire up the game 1.02RC shows up in the corner, but that was certainly something I shouldn't have attempted without coffee.

You might want to revisit where the installation folder tries to drop things.

Apart from that, I'm thrilled that you're working on this. Many thanks.

Nico165
Lieutenant
Posts: 131
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:05 am

Fri Mar 11, 2016 6:47 pm

There's a problem with the swedish intervention scenario. CTD immediately after launch while the scenario is loading. It does not happen with other scenarios.

Main log attached : [ATTACH]37903[/ATTACH]
Attachments

[The extension txt has been deactivated and can no longer be displayed.]


User avatar
Leibst
Posts: 2503
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Fri Mar 11, 2016 7:16 pm

Nico165 wrote:There's a problem with the swedish intervention scenario. CTD immediately after launch while the scenario is loading. It does not happen with other scenarios.

Main log attached : [ATTACH]37903[/ATTACH]


Please check the date of the unit alias file, named uni_Alias.ini int Aliases folder.
It should be from 29/12/2015
Image
Headquarter game designer of España:1936 and Thirty Years War
http://headquarter.es/wp/

Nico165
Lieutenant
Posts: 131
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:05 am

Fri Mar 11, 2016 7:49 pm

Leibstandarte wrote:Please check the date of the unit alias file, named uni_Alias.ini int Aliases folder.
It should be from 29/12/2015


Yes it is, 29-12-2015 16:33

Gribeauval
Corporal
Posts: 59
Joined: Sun May 18, 2014 3:47 pm

Fri Mar 11, 2016 9:40 pm

Hello Miguel.
I have updated my game and restart a great campaign as catholic with this new version.
Something is wrong : I can't buy infantry replacements for the catholics. They don't appear in the list of the replacements.
When I use the RGD that gives a mercenary infantry regiment, I get a cuirassier regiment.
When I use the military option that gives a croat light cavalry regiment, I get another heavy cavalry unit.
The La-Motte regiment is also depicted as a heavy siege mortar unit.
Best regards.

User avatar
Leibst
Posts: 2503
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Fri Mar 11, 2016 10:45 pm

let me check what is happening.
Image
Headquarter game designer of España:1936 and Thirty Years War
http://headquarter.es/wp/

User avatar
Leibst
Posts: 2503
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Sat Mar 12, 2016 1:17 pm

In my test i have seen that everything works ok with the exception of thw RGD for Cuirassier and Arqubussier that seems doing each of them the effect of the other.
Anyone is haveing the same issues of Gribeauval?
try deleting the cached files in models and units folder, may that could help.
Image
Headquarter game designer of España:1936 and Thirty Years War
http://headquarter.es/wp/

Gribeauval
Corporal
Posts: 59
Joined: Sun May 18, 2014 3:47 pm

Sat Mar 12, 2016 1:55 pm

Hi, Miguel. I don't know how to delete the cached files in these 2 folders.
(I don't know how to find these cached files first)

Regards.

User avatar
Highlandcharge
Posts: 686
Joined: Thu Oct 20, 2011 11:44 am

Sat Mar 12, 2016 3:21 pm

Hi liebstandarte, I have just started a pbem with the new patch with Durk, is there any chance of a hotfix for the mixed up RGD's?

Oh and regarding Gribeauvals post, in my game you can buy HRE infantry replacements, but in the Brandenburg tab you can only build cavalry and arty replacements.... I have not played in a while so I cant remember if that is WAD or not.

Cheers

User avatar
Leibst
Posts: 2503
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Sat Mar 12, 2016 5:14 pm

No Highlandcharge, but it doesnt seem to be very important if is that the only thing wrong, i will fix it anyway ;)

Gribeauval, go to the GameData Folder, and the to the Models and Units folders.
After deleting them run the game.
Image
Headquarter game designer of España:1936 and Thirty Years War
http://headquarter.es/wp/

Gribeauval
Corporal
Posts: 59
Joined: Sun May 18, 2014 3:47 pm

Sat Mar 12, 2016 5:55 pm

Miguel, I have deleted the Units folder and Models folder in Gamedata.
But it doesn't solve the problem : I can't buy infantry replacements for the catholic side.
I can find : cavalry replacements, heavy cavalry replacements, light artillery, field artillery, heavy artillery and supply replacements, but no infantry chits.
I'm sorry.

User avatar
Random
AGEod Veteran
Posts: 745
Joined: Fri May 21, 2010 4:10 pm

Sat Mar 12, 2016 6:43 pm

I can confirm that after applying the update, there are no Catholic units available to build when starting a new Grand Campaign. And I did delete the Units and Models *.cfg files before installing the update (always a good habit when patching AGEOD games).

-C

User avatar
Leibst
Posts: 2503
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Sat Mar 12, 2016 6:50 pm

At the start of the GC there are no available units to buy, thats WAD.
The issue of Gribeauval is different, and strange.
Please Gribeauval try installing a new game and after that the patch.
Image
Headquarter game designer of España:1936 and Thirty Years War
http://headquarter.es/wp/

User avatar
Random
AGEod Veteran
Posts: 745
Joined: Fri May 21, 2010 4:10 pm

Sat Mar 12, 2016 7:33 pm

Leibstandarte wrote:At the start of the GC there are no available units to buy, thats WAD.
The issue of Gribeauval is different, and strange.
Please Gribeauval try installing a new game and after that the patch.


Ah, I see. Never tried the Papists before...

-C

Gribeauval
Corporal
Posts: 59
Joined: Sun May 18, 2014 3:47 pm

Sat Mar 12, 2016 8:39 pm

I have uninstalled the game, reinstalled the game and I get the same issue : no replacement chits for HRE infantry in the great campaign.

I 'm not sure, but I believe that in the previous version, there were only 2 type of replacements for artillery ( "normal" and heavy). Now there are 3 kind of artillery replacements (light/medium/heavy).
Could there not be an error here ?

Regards.

Gribeauval
Corporal
Posts: 59
Joined: Sun May 18, 2014 3:47 pm

Sat Mar 12, 2016 8:54 pm

I have opened an old grand campaign started with the previous version 101 (it was not deleted when I uninstalled the game and it was turn 86). The infantry replacement chits appear for the Holy Roman Empire.
But there were only two kinds of artillery replacements for the HRE in the version 101.
Now, there are 3 kinds of artillery replacements for the HRE (light, medium and heavy) (and no infantry ).

I must add that the swedish campaign can't be opened with version 102 : I get an error message.

Regards.

User avatar
Highlandcharge
Posts: 686
Joined: Thu Oct 20, 2011 11:44 am

Sat Mar 12, 2016 10:44 pm

Cheers Lieb :)

User avatar
Philippe
AGEod Veteran
Posts: 742
Joined: Thu Oct 26, 2006 11:00 pm
Location: New York

Sun Mar 13, 2016 8:25 am

I just tried opening a Swedish Intervention campaign as the Protestants and got a critical error.

So something is amiss.

User avatar
Leibst
Posts: 2503
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Sun Mar 13, 2016 11:48 am

Philippe wrote:I just tried opening a Swedish Intervention campaign as the Protestants and got a critical error.

So something is amiss.


An old saved game?
Old games wont run sorry.

I've reinstalled from DVD and started a Swedish Intervention with both sides and there is no issue.

and a GC with the Empire, open F2 to buy replacements.
No issue here.
[ATTACH]37922[/ATTACH]

So i cant reproduce what you say, and worse, i cant understand it.

Just to know if there is someone playing without any issue, because i have just one in my installation, the one regarding the RGDs commented.
Attachments
Replacements.jpg
Image
Headquarter game designer of España:1936 and Thirty Years War
http://headquarter.es/wp/

Gribeauval
Corporal
Posts: 59
Joined: Sun May 18, 2014 3:47 pm

Sun Mar 13, 2016 3:24 pm

I'm sorry Miguel.
I don't see what you see. I have three artillery classes.

I have reopened the grand campaign.
When I pass the mouse on the different units of the Bucquoy's army, I see Bucquoy, Dampierre and then 4 infantry units that are described as cuirassiers (in the tooltip), then Gauchier(cavalry) that is is described as a 24 lb artillery, then Dampierre (cavalry) that is described as 48 lb artillery, then the imperial artillery that is described as Bucquoy.

I get this mistake only if I start a new campaign. In an old game started with a previous patch, things are OK.

User avatar
Leibst
Posts: 2503
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Sun Mar 13, 2016 3:33 pm

Check the date of your scen files, it seem like you have not installed correctly the patch. The issue you have is common when the scen and the models and units folder or aliases file are not from the same version.
All the scen files should be from the 10th of January except the GC that is from the 22th of January.
Image
Headquarter game designer of España:1936 and Thirty Years War
http://headquarter.es/wp/

User avatar
Leibst
Posts: 2503
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Sun Mar 13, 2016 3:46 pm

I mean only to delete the cached files. Maybe the issue is there.

Enclosed the correct models and units folder. Delete your model and units folder and copy these instead.[ATTACH]37925[/ATTACH][ATTACH]37926[/ATTACH]
Attachments
Units.rar
(81.13 KiB) Downloaded 42 times
Models.rar
(183.11 KiB) Downloaded 44 times
Image
Headquarter game designer of España:1936 and Thirty Years War
http://headquarter.es/wp/

Gribeauval
Corporal
Posts: 59
Joined: Sun May 18, 2014 3:47 pm

Sun Mar 13, 2016 4:01 pm

Miguel, I have the correct dates for the scenarios.
I have deleted model and unit folders in gamedata folder. I have unzipped the two new one.
The issue is still here. Nothing is changed.

Gribeauval
Corporal
Posts: 59
Joined: Sun May 18, 2014 3:47 pm

Sun Mar 13, 2016 4:08 pm

Are you aware that the number of the model and the number of the unit are not the same in the 2 files that I have downloaded ? For instance, 172 doesn't refere to the same type of thing : BRAsupply and HREinf.

Nico165
Lieutenant
Posts: 131
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:05 am

Sun Mar 13, 2016 4:27 pm

Just tried to delete then reinstall everything with patch 1.02rc and the same error occurs with swedish intervention.

I also don't see infantry chit for the catholic side in the grand campaign.

User avatar
Leibst
Posts: 2503
Joined: Wed Sep 27, 2006 6:06 am
Location: Madrid, Spain

Sun Mar 13, 2016 4:44 pm

Gribeauval wrote:Are you aware that the number of the model and the number of the unit are not the same in the 2 files that I have downloaded ? For instance, 172 doesn't refere to the same type of thing : BRAsupply and HREinf.


Yes, but thats ok.

Let me try to understand what happens here. This not a one man issue clearly.
Image
Headquarter game designer of España:1936 and Thirty Years War
http://headquarter.es/wp/

User avatar
Philippe
AGEod Veteran
Posts: 742
Joined: Thu Oct 26, 2006 11:00 pm
Location: New York

Sun Mar 13, 2016 4:59 pm

Leibstandarte wrote:An old saved game?
Old games wont run sorry.

I've reinstalled from DVD and started a Swedish Intervention with both sides and there is no issue.

and a GC with the Empire, open F2 to buy replacements.
No issue here.
[ATTACH]37922[/ATTACH]

So i cant reproduce what you say, and worse, i cant understand it.

Just to know if there is someone playing without any issue, because i have just one in my installation, the one regarding the RGDs commented.



Sorry I wasn't clearer.

I have no saved games at the moment. That was a new game that wasn't working.

What I haven't done is uninstall, reinstall, and apply the RC patch.

If I do that, should I apply the RC patch directly over the initial install ?

And is it possible that you have something in your computer that makes the scenario work that isn't in the patch ? It's very easy for that to happen, and it's the bane of my existence when I'm releasing mods (you think the modded version has something in it because it's showing up on your computer).

And for the record, I'm running the game on a reasonably new computer with Windows 7 Professional (64 bit).

(And this is why it's called a Release Candidate).

Return to “Thirty Years War”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests