Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

PON official 1.04 patch - corrections for the 1850 GC.scn

Thu Sep 08, 2016 8:03 pm

In the current official patch, several issues with the 1850 GC.scn file, which is found in the Pride of Nations\VGN\Scens folder, haven't yet been dealt with.

Here are some solutions.

Replace the contents of

lines 492837-492839 with:

25|1|3|1|
50
25|1|3|1|


(This adds the missing coal ressource [3] in the quantity 1 to Bremen, which has got a working coal mine.)

lines 524938-524940:

20|1|21|1|37|1|32|1|
50
20|1|21|1|37|1|32|1|


(This adds the missing wool ressource [32] in the quantity 1 to Dimashq/Syria, which has got a working wool farm.)

line 88808:

4825

(This corrects the unit type for this French fleet, so that it corresponds with the elements it contains.)

line 563419:

Steubenville

(This corrects the name of the city in this region.)

I couldn't find an explanation or solution for the issue that in the Constantinople region all three resources: Tobacco, Cereals, Fish, are indicated as being present in the quantity zero (see as an example below the tooltip for Tobacco):

[ATTACH]39971[/ATTACH]

PS. For renaming the twin Dayton to Steubenville, you must find this string:

{GlobalRegionData}
1619
0
0
-1
0
0
3
0
0
0
0
0
0
0
0
0
10
75
Dayton


For correcting the French merchants unit type, search for:

{Unit}
1012500
4827


and replace 4827 with 4825.

The same applies to:

{Unit}
1012485
4827


and

{Unit}
1012523
4827


and

{Unit}
1012515
4827
Attachments
Zwischenablage01.jpg

Prussia
Lieutenant
Posts: 145
Joined: Fri Jan 09, 2015 1:00 am

Fri Sep 09, 2016 5:24 am

Very nice. Well done.

Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

Fri Sep 09, 2016 5:54 am

A problem that had been pointed out here, towards the end:

http://www.ageod-forum.com/showthread.php?43536-PON-Public-beta-patch-1-04-June-10th/page5

If you want to take away the chance for Prussia (also when played by the AI) to recruit army corps and artillery brigades of the lesser German states from the very beginning, without having incorporated these states, replace

line 95921 with:

441|6|446|10|445|9|461|7|467|6|471|7|489|12|510|20|530|10|526|7|538|8|520|6|534|8|546|7|542|6|497|20|502|10|581|15|550|35|574|35|610|20|589|1|585|1|592|1|599|6|608|1|4835|10|4839|5|4836|10|4840|5|4841|20|4838|10|4842|5|4844|3|4878|8|4879|8|447|5|459|5|478|5|484|5|493|5|516|5|622|5|621|5|558|5|4843|5|

(In order not to complicate further corrections to the scenario file, make sure this new data above is in one single line only, so that the numbers of the following lines of the file are not increased.)

[color="#FFFF00"]Maybe - I don't know whether it is necessary - all the blanks in the new line shown above have to be deleted, they have been added by the forum software ![/color]

PS. As the numbers of the lines seem to depend on the editor you use, here some more context. You must replace the last line shown below, starting with 441|6| and broken here into three lines by the forum software:

Prussia
str1850ScenarioVC_PRU
NULL
NULL
NULL
NULL
124|30|106|15|110|10|133|15|138|10|126|5|130|5|116|5|129|3|113|3|
StrWin|2|txt_GER_Win|imgScore_GER_Victory|227|
StrLose|2|txt_GER_Lose|imgScore_GER_Defeat|228|
StrWinVP|2|txt_GER_WinVP|imgScore_GER_Stalemate|228|
StrLoseVP|2|txt_GER_LoseVP|imgScore_GER_Stalemate|227|
NULL
NULL
NULL
NULL
NULL
NULL
NULL
441|6|446|10|445|9|461|7|467|6|471|7|489|12|510|20|530|10|526|7|538|8|520|6|534|8|546|7|542|6|497|20|502|10|581|15|550|35|574|35|610|20|589|1|585|1|592|1|599|6|608|1|4835|10|4839|5|4836|10|4840|5|4841|20|4838|10|4842|5|4844|3|4878|8|4879|8|447|5|459|5|478|5|484|5|493|5|516|5|622|5|621|5|558|5|4843|5|

Prussia
Lieutenant
Posts: 145
Joined: Fri Jan 09, 2015 1:00 am

Fri Sep 09, 2016 6:52 am

Regarding Bremen: shouldn't that be lines 492880-492882

Bremen
1500
0
15
105
180
375
825
0
100
2|20|8|75|5|5|
52|100|
25|1|
50
25|1|
0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0

Maybe its way my program is assigning numbers, but shouldn't Damascus be: 524981-524983

Dimashq
451
0
9
22
68
68
248
36
40
11|74|9|2|5|2|6|22|
10|98|98|2|
20|1|21|1|37|1|
50
20|1|21|1|37|1|
0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0
NULL

Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

Fri Sep 09, 2016 7:21 am

Prussia wrote:Regarding Bremen: shouldn't that be [...]

Interesting. I use notepad++, and it seems it counts the lines in the 1850 GC.scen file (of 8.11.2012, 19:36) differently from the program you use. Good to know ! Thanks !

Prussia
Lieutenant
Posts: 145
Joined: Fri Jan 09, 2015 1:00 am

Fri Sep 09, 2016 3:41 pm

^^^
Thanks for the article.

User avatar
Pocus
Posts: 24746
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Fri Sep 23, 2016 3:02 pm

We will edit properly the data in the scn, but the man in charge is busy today (PhilThib), so for next week, sorry.
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

Sun Sep 25, 2016 9:12 am

Some more corrections to be made to the 1850 scenario file are mentioned here:

http://www.ageod-forum.com/showthread.php?50371-Upgraded-to-1-04-Some-really-good-and-some-really-bad-observations

And in the current scenario, at the start, the best infantry Austria has got is its Austrian, Hungarion and Polish Landwehr, which are of the 1850-1870 style (more efficient weapons) and not of the 1840-1850 style. See here for comparison an infantry unit and a Landwehr unit in January 1850:

[ATTACH]40057[/ATTACH][ATTACH]40058[/ATTACH]

Another issue or feature is that the TrainUpgrade already works when a unit has got just a little bit of experience. So after a short time, most Landwehr and reserve elements (in all nations) will upgrade to line infantry.

A possible solution could be to set the minimum requirement for TrainUpgrade to an experience of 9 or 10.

It also seems that when a unit contains a train-upgraded element (or it seems the trigger is that the unit contains an element which is not part of its definition in the .uni file), it will tech-upgrade. This doesn't have an influence on its fighting power (which seems to be calculated directly from the elements it contains), but the image of this unit when it is displayed on the campaign map, changes to the graphics of the more advanced elements it should contain. Example (see my posting #3 at the link below with an illustration):

1) 1840 Landwehr unit contains 1840 militia elements, one of the latter TrainUpgrades. Result:
2) 1840 Landwehr unit contains 1840 line infantry elements, which are not part of its definition. Therefore the unit TechUpgrades. Result:
3) 1850 Landwehr unit contains 1840 line infantry elements, which are not part of its definition. Therefore the unit TechUpgrades. Result:
4) 1870 Landwehr unit contains 1840 line infantry elements, which are not part of its definition. Therefore the unit TechUpgrades again ?

I haven't checked whether the 1870 Landwehr unit would upgrade again. The result is that on the campaign map, the unit (here in Klagenfurt, west of Graz) shows the 1870 Landwehr graphics (correct graphics for unit type n° 838), but contains the 1840 line infantry elements (model type n° 893) only.

[ATTACH]38091[/ATTACH]

I don't know whether this can be repaired by adding a TrainUpgrade line to all unit files which contain train-ugradable elements. A working solution would be just to take away the TrainUpgrade ability from all elements.

More details on this TrainUpgrade matter here:

http://www.ageod-forum.com/showthread.php?43181-Landwehr-men-decide-to-become-regulars
Attachments
Zwischenablage01.jpg
Zwischenablage02.jpg

Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

Sun Sep 25, 2016 11:11 am

Most or all of the missing strings have been added with the new LocalStrings__AGE.csv file. :)

But somewhere, there is still a reference left to a string named strVPHistoryTitle, which isn't found in the new strings file:

[ATTACH]40059[/ATTACH]

(The problems mentioned in my last two messages are not or not exclusively caused by the scenario file, but I think it is best to concentrate all pending bugs and glitches in one single discussion thread.)
Attachments
Zwischenablage01.jpg

Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

Sun Sep 25, 2016 11:44 am

Another missing string - or an unnecessary tooltip (tooltip for "Region Name"):

[ATTACH]38071[/ATTACH]

Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

Sun Sep 25, 2016 12:22 pm

And a "nice to have" - when the official 1850 scenario file is going to be edited anyway ...

In their first turn, in the F4 screen, most players will set their sales to the national and colonial markets to 80%, the maximum possible, as it constantly improves happyness.

The defaults in the scenario file mostly assign only 40% to these sales, and have to be clicked up in slow steps of 5% order to raise them to 80%. If the default was 80% for all goods instead, some boring time spent on just clicking would be saved.

To achieve this, in the scenario file, the NULL in the eighth line below every line starting with [RISingle] should be replaced with the following string, which sets the national sales for all goods to 80%:


[color="#FFFF00"]23|80|25|80|27|80|28|80|30|80|3|80|35|80|41|80|43|80|33|80|36|80|37|80|44|80|42|80|45|80|49|80|24|80|26|80|29|80|34|80|38|80|40|80|47|80|48|80|39|80|46|80|50|80|53|80|52|80|51|80|[/color]

([color="#DAA520"]The forum software adds a few spaces and a word wrap, which shouldn't be there when you copy this line into the scenario file.[/color])


Example:


...
[RISingle]190|0|Friedrich Wilhelm IV.|1|1|1|0[RISingle][RIAttrib][RIAttrib]&[RISingle]195|0|Wilhelm von Brandenburg|5|3|5|1[RISingle][RIAttrib][RIAttrib]&
NULL
NULL
170|178|182|186|174|190|6|11|17|20|14|27|31|35|39|43|47|50|54|58|62|66|70|74|78|82| ... [color="#FFFF00"]///I have cut the rest of this line[/color]
NULL
NULL
NULL
NULL
NULL [color="#FFFF00"]///replace with:[/color] 23|80|25|80|27|80|28|80|30|80|3|80|35|80|41| ... [color="#FFFF00"]///cut, you have to insert the complete string given above[/color]
7653|320|7653|0
NULL
2|5|3|4|12|1|13|1|
NULL
NULL
NULL
|*GRD2*|*INF2*|*MAR2*|*MIR2*|*COL2*|*LIT2*|*GAR2*|*LCAV2*
...

Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

Sat Oct 01, 2016 11:16 pm

All the issues with the scenario file mentioned here have been solved with the latest patch, also the Austrian Landwehr is now of the 1840 types.

The problem with the zero quantity indication of ressources in Constantinople is probably caused by the fact that due to lack of space these icons had to be placed over a sea tyle, which doesn't contain ressources. The Constantinople ressources are there, recognised by the game and can be exploited.

User avatar
Pocus
Posts: 24746
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Mon Oct 03, 2016 1:21 pm

Good!
Open a new thread if necessary for extra issues.
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

Return to “Help improve PON”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests