User avatar
SAS
Corporal
Posts: 53
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:51 am
Location: USA

CTD 1.05 turn processing

Thu Apr 23, 2015 6:05 am

Version 1.05 Steam
CTD Application error during turn processing
Playing the Union during the April 61 campaign

My comp: Win 8.1 16GB ram 1TB HD 4GB NVIDA card
Attachments
CTD.zip
(334.53 KiB) Downloaded 45 times
1861 April Campaign.zip
(1.07 MiB) Downloaded 49 times
I'm "SAS" from the Paradox Interactive Forum. :)

User avatar
Pocus
Posts: 25228
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Fri Apr 24, 2015 2:17 pm

I took backup1 and processed the turn without issue, I guess this was the previous turn that crashed for you? Did you retry processing it?
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

User avatar
SAS
Corporal
Posts: 53
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:51 am
Location: USA

Fri Apr 24, 2015 10:33 pm

It was the last turn that CTD. I replayed that turn and it was ok...odd. Sorry I did not remember to write what the error said.
I'm "SAS" from the Paradox Interactive Forum. :)

User avatar
Smitzer52
Sergeant
Posts: 92
Joined: Sun Jan 25, 2015 2:08 pm
Location: Prague, Czech republic

Tue Apr 28, 2015 9:30 am

[ATTACH]33388[/ATTACH][ATTACH]33387[/ATTACH]

Not sure if this is a same bug but happened to me today. Using the new exe. file. Before it did not happen.
Attachments
CW2.rar
(3.04 MiB) Downloaded 49 times
Bez názvu.png
"Best way to win a war is not to fight it"

User avatar
SAS
Corporal
Posts: 53
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:51 am
Location: USA

Wed Apr 29, 2015 3:50 am

Yes thats it. I got it a few times before the new EXE and before 1.05 also. But upon reload the turn processed.
I'm "SAS" from the Paradox Interactive Forum. :)

User avatar
Smitzer52
Sergeant
Posts: 92
Joined: Sun Jan 25, 2015 2:08 pm
Location: Prague, Czech republic

Wed Apr 29, 2015 9:32 am

Yeah keeps happening to me since fixed exe.
Two more crash files from yesterday, same thing happened.
[ATTACH]33414[/ATTACH][ATTACH]33415[/ATTACH]
Attachments
CW crash 3 .rar
(3.58 MiB) Downloaded 40 times
CW2 crash 2.rar
(3.09 MiB) Downloaded 54 times
"Best way to win a war is not to fight it"

Delaware
Private
Posts: 37
Joined: Tue Jul 02, 2013 2:44 pm

Wed Apr 29, 2015 3:35 pm

Happens to me also with 1.05 both in steam and in AGEOD installation. Played Gettysburg scenario and CTD on first turn processing. Reloaded and played out turn then another CTD on 2nd turn

User avatar
Pocus
Posts: 25228
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Wed Apr 29, 2015 3:47 pm

can you keep the logs please? We will first start inspecting Smitzer saves.
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

User avatar
DrPostman
Posts: 2984
Joined: Wed Nov 09, 2011 5:39 pm
Location: Memphis, TN
Contact: Website Facebook Twitter YouTube

Wed Apr 29, 2015 4:11 pm

I got it again, only this time when I started up the game this popped
up before the play/update/etc screen showed. Here's the log: [ATTACH]33417[/ATTACH]

[ATTACH]33418[/ATTACH]
Attachments
error.jpg
!Main log.zip
(2.54 KiB) Downloaded 45 times
"Ludus non nisi sanguineus"

Image

User avatar
Smitzer52
Sergeant
Posts: 92
Joined: Sun Jan 25, 2015 2:08 pm
Location: Prague, Czech republic

Wed Apr 29, 2015 8:04 pm

More input from my side:
Error first appeared when I used exe. from forum and applied it in steam folder. But when steam was updated yesterday and I did a complete reinstall + installed the game to HDD not an SSD drive the CTD stopped. Then I played 5 turns with no crash (same save).

So for anyone having the same CTD problem, maybe it will work to completely uninstall and reinstall. In my case I had to change a hardrive too. Also before I did that I verified files though steam and it didn´t help.
Hope this helps, since there is an possibility of an error on my side here. (corrupt file, admin rights or whatnot)
"Best way to win a war is not to fight it"

User avatar
Pocus
Posts: 25228
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Thu Apr 30, 2015 9:32 am

DrPostman wrote:I got it again, only this time when I started up the game this popped
up before the play/update/etc screen showed. Here's the log: [ATTACH]33417[/ATTACH]

[ATTACH]33418[/ATTACH]


It seems to have been triggered by a write operation on the disk. I remember you had some of these before, perhaps linked to admin rights, an AV, the UAC, the location where your game is?
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

User avatar
DrPostman
Posts: 2984
Joined: Wed Nov 09, 2011 5:39 pm
Location: Memphis, TN
Contact: Website Facebook Twitter YouTube

Thu Apr 30, 2015 7:30 pm

Pocus wrote:It seems to have been triggered by a write operation on the disk. I remember you had some of these before, perhaps linked to admin rights, an AV, the UAC, the location where your game is?

That's probably it. Until I get my disability raised I'm having to deal with a wonky
computer. If you say it's likely due to that I can't argue with it.
"Ludus non nisi sanguineus"

Image

User avatar
Pocus
Posts: 25228
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Fri May 01, 2015 2:17 pm

Try the next public beta but I got no issue with Smitzer saves either.
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

Return to “CW2 Technical support / Aide technique”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests