JimmyPL56
Conscript
Posts: 12
Joined: Sat Feb 28, 2015 12:33 am

PBEM Issue - Orders not being followed

Sat Feb 28, 2015 12:37 am

I have tried playing a few scenarios (Shiloh and Sibley's New Mexico Campaign) with my Dad via PBEM. I hosted the game and send him the .hst file. He does his turn and send me his .ord file. I do my turn and hit end turn. Everything seems ok on my screen, but when I sent the .hst file for the next turn to my Dad he says none of his orders are being followed. He tells me it looks like his units are moving on their own and not going where he tells them to go.

Is this a known issue with PBEM? Is there something we are doing wrong on our end?


Any information/suggestions would be greatly appreciated!

AndrewKurtz
Posts: 1167
Joined: Tue Jan 30, 2007 2:49 am
Location: Greenville, SC

Sat Feb 28, 2015 12:46 am

When you load the game, does it show his side has orders? This is indicated by an icon on that sides president.

JimmyPL56
Conscript
Posts: 12
Joined: Sat Feb 28, 2015 12:33 am

Sat Feb 28, 2015 12:51 am

No, there is only an icon on my side's president (hosting player). Both .ord files are in the folder though. Should I have the icon on both presidents?

User avatar
Jim-NC
Posts: 2981
Joined: Wed Feb 25, 2009 4:21 pm
Location: Near Region 209, North Carolina

Sat Feb 28, 2015 2:53 am

Yes, you should both icons. Something is going wrong. Your dad could be sending orders from a turn behind, or something else could be going wrong.

Welcome to the forums btw. :wavey:
Remember - The beatings will continue until morale improves.
[SIGPIC][/SIGPIC]

JimmyPL56
Conscript
Posts: 12
Joined: Sat Feb 28, 2015 12:33 am

Sat Feb 28, 2015 3:05 am

Thanks for the info - I'm not sure why I'm not seeing both icons. I created a subfolder in CWII\Saves and the .hst file and both .ord files are in there. Is there a specific option I need to select to let the game know I am playing PBEM?

User avatar
W.Barksdale
AGEod Grognard
Posts: 915
Joined: Tue Feb 05, 2008 8:17 pm
Location: UK

Sat Feb 28, 2015 12:24 pm

Check the name his .ord file. Some email clients add "_" in place of spaces in the name after upload which you need to remove by renaming the file.
"Tell General Lee that if he wants a bridge of dead Yankees I can furnish him with one."
-General William Barksdale at Fredericksburg

JimmyPL56
Conscript
Posts: 12
Joined: Sat Feb 28, 2015 12:33 am

Sat Feb 28, 2015 3:38 pm

Thank you! I think that's it! I just checked his file and it does have an underscore in it....I will try this and report back.

JimmyPL56
Conscript
Posts: 12
Joined: Sat Feb 28, 2015 12:33 am

Mon Mar 02, 2015 2:49 am

Just wanted to confirm that the fix worked - thanks again!

Return to “CW2 Technical support / Aide technique”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest