HidekiTojo
Colonel
Posts: 305
Joined: Wed Apr 10, 2013 1:14 am
Location: Baltimore

Text ingame blurry

Sat Jun 21, 2014 1:37 am

No idea how or why this happend but all of a sudden the text is blurry which has made reading the special abilities of the commanders is now impossible.

User avatar
HerrDan
Posts: 1524
Joined: Mon Mar 24, 2014 8:14 am
Location: Königsberg

Sat Jun 21, 2014 1:51 am

HidekiTojo wrote:No idea how or why this happend but all of a sudden the text is blurry which has made reading the special abilities of the commanders is now impossible.


Hello Tojo, would you post a screenshot to make it easier for us to understand the problem? I'm probably unable to help you here, but for anyone to help you, they'll need to take a look at it.
"Das Glück hilft dem Kühnen."

German Empire PON 1880 AAR:http://www.ageod-forum.com/showthread.php?35152-German-Empire-not-quite-an-AAR

HidekiTojo
Colonel
Posts: 305
Joined: Wed Apr 10, 2013 1:14 am
Location: Baltimore

Sat Jun 21, 2014 3:25 pm

I honestly am not sure how to take a screen apart ffrom print screen which is not working here in this case

User avatar
HerrDan
Posts: 1524
Joined: Mon Mar 24, 2014 8:14 am
Location: Königsberg

Sat Jun 21, 2014 5:30 pm

HidekiTojo wrote:I honestly am not sure how to take a screen apart ffrom print screen which is not working here in this case


Download greenshot, which is free and you shall be able to take screenshots and even choose the output format of the shots etc, it's the program I use in my AAR.
"Das Glück hilft dem Kühnen."



German Empire PON 1880 AAR:http://www.ageod-forum.com/showthread.php?35152-German-Empire-not-quite-an-AAR

HidekiTojo
Colonel
Posts: 305
Joined: Wed Apr 10, 2013 1:14 am
Location: Baltimore

Sat Jun 21, 2014 8:05 pm

[ATTACH]28845[/ATTACH]

Here's the shot
Attachments
Screenshot_4.jpg

HidekiTojo
Colonel
Posts: 305
Joined: Wed Apr 10, 2013 1:14 am
Location: Baltimore

Fri Nov 28, 2014 10:00 pm

ive just fired this up again, if anybody knows how to fix this i'd be very grateful! :confused:
TEAW Beta Team

User avatar
ERISS
AGEod Guard of Honor
Posts: 1955
Joined: Mon Aug 23, 2010 10:25 am
Location: France

Sun Nov 30, 2014 5:45 pm

Maybe you changed you video driver, or the text of Windows?
What graphic card do you have?

HidekiTojo
Colonel
Posts: 305
Joined: Wed Apr 10, 2013 1:14 am
Location: Baltimore

Sun Nov 30, 2014 6:09 pm

Its an intel integrated card, my dedicated one burned out so I am stuck with the integrated one.
TEAW Beta Team

bbmike
Sergeant
Posts: 76
Joined: Thu Apr 03, 2008 6:43 pm

Sun Nov 30, 2014 9:33 pm

HidekiTojo wrote:Its an intel integrated card, my dedicated one burned out so I am stuck with the integrated one.

Did you remove the integrated one? If not try that. I ran PoN with my integrated card and it looked fine. Also, not sure what version of Windows you have buy try changing the font settings. Try checking and unchecking ClearType text.

HidekiTojo
Colonel
Posts: 305
Joined: Wed Apr 10, 2013 1:14 am
Location: Baltimore

Sun Nov 30, 2014 10:32 pm

Ok how do I do that? The second suggestion about the text?
TEAW Beta Team

bbmike
Sergeant
Posts: 76
Joined: Thu Apr 03, 2008 6:43 pm

Sun Nov 30, 2014 11:23 pm

This is for Windows 8:
Right click on your desktop and choose Personalize. Click 'Display' in far lower left corner. There should be an option to 'Adjust ClearType Text'.

HidekiTojo
Colonel
Posts: 305
Joined: Wed Apr 10, 2013 1:14 am
Location: Baltimore

Mon Dec 01, 2014 2:37 am

No that hasn't solved it, I really don't understand why this is happening since it doesn't occur in any other AGEOD game! :grr:

I tried turning the smaller font option on and off, I did the cleartype text, calibrated it, then turned it off and it doesn't work either way.

I'm willing to try anything to fix this, and thank you very much for responding bbmike :wavey:
TEAW Beta Team

HidekiTojo
Colonel
Posts: 305
Joined: Wed Apr 10, 2013 1:14 am
Location: Baltimore

Mon Dec 01, 2014 2:46 am

I mean look at this![ATTACH]32375[/ATTACH]
Attachments
Screenshot_28.png
TEAW Beta Team

User avatar
Pocus
Posts: 24746
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Mon Dec 01, 2014 9:46 am

That's definitively an hardware issue, you'll want to contact support@slitherine.co.uk about that.
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

empusas
Corporal
Posts: 43
Joined: Sun Aug 01, 2010 6:43 pm

Fri May 01, 2015 1:50 am

I'm only guessing here but something similar has happened to me before. I was running low on video memory at oner timer and it caused those blurry texts. As an experiment, you might try starting the game and starting a new small scenerio which takes less memory since the integrated card uses your ram as video memory, when the game goes awhile it is using more and more ram for the game so your video might just not have enough. If that solves it then buying a new dedicated video card would solve the issue.

Good Luck!!

JohnPerry
Conscript
Posts: 7
Joined: Wed Sep 16, 2015 6:27 am

Wed Sep 16, 2015 7:00 am

may be you should change your graphic card or your video drive.

Return to “PON Technical Support / Aide Technique”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest