pvpp303
Conscript
Posts: 12
Joined: Thu Apr 09, 2015 3:34 pm

Bug thread 1.04.5

Mon Jul 24, 2017 9:51 pm

Hi,

A thread to centralize bugs found in version 1.04.5.

I think it should help either the devs or the community to find solutions.

______

I have a bug/issue/problem with the "no children work" decree. I banned children work last turn (decree voted) but I can still purchase/repurchase it. I play Russia, Got a screen if needed.

User avatar
loki100
AGEod Guard of Honor
Posts: 1993
Joined: Sun Aug 14, 2011 4:15 pm
Location: Glasgow
Contact: Website Twitter

Re: Bug thread 1.04.5

Mon Jul 24, 2017 10:24 pm

worth checking the turn log - it might have been refused'/not implemented. If so it returns to the pool and can be used in the next turn

pvpp303
Conscript
Posts: 12
Joined: Thu Apr 09, 2015 3:34 pm

Re: Bug thread 1.04.5

Tue Jul 25, 2017 12:08 am

As I said, the decree has been voted. Here is the link of the screen : http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1089014059. The log says "Russia has banned children work".

User avatar
loki100
AGEod Guard of Honor
Posts: 1993
Joined: Sun Aug 14, 2011 4:15 pm
Location: Glasgow
Contact: Website Twitter

Re: Bug thread 1.04.5

Tue Jul 25, 2017 11:26 am

ok, but then to contradict your report - I'm not seeing this. If one of these cards sticks then it disappears for a period as before - and I'm doing a Russia game at the moment

pvpp303
Conscript
Posts: 12
Joined: Thu Apr 09, 2015 3:34 pm

Re: Bug thread 1.04.5

Tue Jul 25, 2017 4:34 pm

Interesting, but your campaign is not a new campaign, is it?

I played around 10 more turns and I can still purchase/repurchase the no children work decree. Strange.

User avatar
loki100
AGEod Guard of Honor
Posts: 1993
Joined: Sun Aug 14, 2011 4:15 pm
Location: Glasgow
Contact: Website Twitter

Re: Bug thread 1.04.5

Tue Jul 25, 2017 5:58 pm

Just done a test with a fresh game and you are right.

Here's another minor issue - some factory images have gone missing

Image

pvpp303
Conscript
Posts: 12
Joined: Thu Apr 09, 2015 3:34 pm

Re: Bug thread 1.04.5

Tue Jul 25, 2017 11:33 pm

Problem solved.

Here is the RUS no children work reform source code :

SelectFaction = $RUS
SelectRegion = $Petersburg
StartEvent = evt_nam_RUS_NoChildrenWork_VoteAccepted|999|0|NULL|NULL|$Petersburg|NULL

Conditions
CheckOption = $gmaOptionSoc;RUS_NoChildrenWork;=;1

Actions

SelectFaction = $CMN
GenTextMsg = opt_notify_RUS_NoChildrenWork;1;NULL;NULL;NULL

SelectFaction = $RUS
ChgPopMilitancyEx = 0;-4;-10;-1;10;5;ALL
ChgPopContentEx = 0;10;10;5;-5;0;ALL
ChangeResStock = $merMoney;-200
ChangeLoyaltyFac = $Theater_Russia;5

SelectFaction = $REB
ChangeLoyaltyFac = $Theater_Russia;-5
ChangeActorPool = $gmaOptionSoc;MaxUse;0;SubType;RUS_NoChildrenWork
SetEvtOccurs = evt_nam_RUS_NoChildrenWorkTracker;CuOccurs;1

EndEvent


The heart of the problem is the "changeactorpool" and "setevtoccurs" lines in the rebel part instead of the Russian part. Just need to cut & paste them in the Russian part.

loki100 wrote:Just done a test with a fresh game and you are right.

Here's another minor issue - some factory images have gone missing

Image


Hmm, I don't have the missing images problem. If you use Steam maybe should you verify integrity of the game.

User avatar
Husaria
Sergeant
Posts: 65
Joined: Sat Nov 05, 2016 7:11 pm
Location: Carpathia

Re: Bug thread 1.04.5

Wed Jul 26, 2017 3:10 pm

I am missing those two images also.

I believe, however, that they were missing before I upgraded to 1.04.5.

vaalen
AGEod Guard of Honor
Posts: 1131
Joined: Thu Dec 20, 2007 8:48 pm

Re: Bug thread 1.04.5

Wed Jul 26, 2017 3:29 pm

loki100 wrote:Just done a test with a fresh game and you are right.

Here's another minor issue - some factory images have gone missing

Image


I have seen the exact same bug in my English game.

User avatar
loki100
AGEod Guard of Honor
Posts: 1993
Joined: Sun Aug 14, 2011 4:15 pm
Location: Glasgow
Contact: Website Twitter

Re: Bug thread 1.04.5

Wed Jul 26, 2017 4:24 pm

pvpp303 wrote:Problem solved.

Here is the RUS no children work reform source code :

SelectFaction = $RUS
SelectRegion = $Petersburg
StartEvent = evt_nam_RUS_NoChildrenWork_VoteAccepted|999|0|NULL|NULL|$Petersburg|NULL

Conditions
CheckOption = $gmaOptionSoc;RUS_NoChildrenWork;=;1

Actions

SelectFaction = $CMN
GenTextMsg = opt_notify_RUS_NoChildrenWork;1;NULL;NULL;NULL

SelectFaction = $RUS
ChgPopMilitancyEx = 0;-4;-10;-1;10;5;ALL
ChgPopContentEx = 0;10;10;5;-5;0;ALL
ChangeResStock = $merMoney;-200
ChangeLoyaltyFac = $Theater_Russia;5

SelectFaction = $REB
ChangeLoyaltyFac = $Theater_Russia;-5
ChangeActorPool = $gmaOptionSoc;MaxUse;0;SubType;RUS_NoChildrenWork
SetEvtOccurs = evt_nam_RUS_NoChildrenWorkTracker;CuOccurs;1

EndEvent


The heart of the problem is the "changeactorpool" and "setevtoccurs" lines in the rebel part instead of the Russian part. Just need to cut & paste them in the Russian part.

.....


whats odd is that has sat in the game since 2011, also its only Russia that has the code to reduce loyalty to rebels, all the rest simply have the positive part of the script. I guess its not been picked up as £200 is expensive for Russia so you tend to rely on the martial law pair and use this one sparingly.

In any case the solution works, just overwrite the event in Rus Laws and Reforms in the events directory
AJE The Hero, The Traitor and The Barbarian
PoN Manufacturing Italy; A clear bright sun
RoP The Mightiest Empires Fall
WIA Burning down the Houses; Wars in America; The Tea Wars

pvpp303
Conscript
Posts: 12
Joined: Thu Apr 09, 2015 3:34 pm

Re: Bug thread 1.04.5

Wed Jul 26, 2017 5:24 pm

@Husaria & @vaalen: are you running a pre-1.04.5 or a post-1.04.5 campaign? Is the problem still here with a new campaign?

@loki100 : however there are posts about it dated of 2012 (http://www.ageod-forum.com/viewtopic.php?p=253388#p253388 and http://www.ageod-forum.com/viewtopic.php?p=239279#p239279).

P.S.: I already modified the RUS events, it works.

Francois Xavier
Conscript
Posts: 16
Joined: Fri May 25, 2012 5:51 am

Re: Bug thread 1.04.5

Thu Jul 27, 2017 6:41 am

Cross posting just in case it goes missing:

Francois Xavier wrote:Hi,

I'm getting a number of bugs in the 1880 start as Japan:

-The Japanese Representation building in Seoul is dismantled after the first turn.
-A building in Edo called Bauding baudoi or something like that is disbanded after the first turn, as there is supposedly already a building similar in use.
-The colonial decision for Chinese concession, only has a placeholder name and placeholder txt describing what it is. Once enacted an event for it pops up in the status bar, but just uses a placeholder name. The building for it also has a placeholder name.
-The decision for building an Embassy also is totally bugged. If built it frequently just says cannot build as there is already a similar building in use even when there isnt. AI Countries seem to keep using it on themselves. As Japan, I tried to use it on China but the chinese took it as a production building due to having poor relations with me. Other times, it just fails to build due to having the there is already a similar building in use bug.
-Also, a number of units and Factories have missing images. Some units that you can build do have it initially, but after you build it it is blank.

I will post more if encountered.

Thanks!


Also, the other buildings function as if they were tradeposts for some reason, so if it is valid still they send back resources, not sure if WAD.

User avatar
Husaria
Sergeant
Posts: 65
Joined: Sat Nov 05, 2016 7:11 pm
Location: Carpathia

Re: Bug thread 1.04.5

Mon Jul 31, 2017 6:36 pm

pvpp303:

I'm running a campaign I started before upgrading to 1.04.5, although I have since upgraded.

vaalen
AGEod Guard of Honor
Posts: 1131
Joined: Thu Dec 20, 2007 8:48 pm

Re: Bug thread 1.04.5

Mon Jul 31, 2017 10:15 pm

pvpp303 wrote:@Husaria & @vaalen: are you running a pre-1.04.5 or a post-1.04.5 campaign? Is the problem still here with a new campaign?

@loki100 : however there are posts about it dated of 2012 (http://www.ageod-forum.com/viewtopic.php?p=253388#p253388 and http://www.ageod-forum.com/viewtopic.php?p=239279#p239279).

P.S.: I already modified the RUS events, it works.


I am running a pre 1.04.5 game, that has been patched to 1.04.5. I did not see this issue until the latest patch.

JWW
Sergeant
Posts: 78
Joined: Wed Jul 09, 2008 11:45 pm

Re: Bug thread 1.04.5

Tue Aug 01, 2017 12:39 am

I noted the missing factory image bug, too, with a game I started pre 1.04.5 and updated. I did not notice missing images before.

Return to “Pride of Nations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests