ramon11
Civilian
Posts: 4
Joined: Mon Oct 24, 2016 5:54 pm

no 'declare war' option

Mon Oct 24, 2016 6:01 pm

i have multiple casus belli, but no 'declare war' option in the diplomacy menu?

Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

Re: no 'declare war' option

Mon Oct 24, 2016 7:03 pm

Just checked it as Prussia, January 1850 - the same situation, I cant make use of the infringement casus belli against Bavaria and Russia.

The reason is probably the September 30th QF (1.04.2):

http://www.ageod-forum.com/viewtopic.php?f=345&t=50532
A ruler can now only declare war if he has an Imperialism of 7. This will severally limit the AI widespread wars. If that's too limiting for players, we can find a better solution for next week.

In 1850, Prussia has got an imperialism rating of 5 only.

So we can only beg that the next quickfix promised on 30 September for "next week" will be granted to us one day ...

Image

ramon11
Civilian
Posts: 4
Joined: Mon Oct 24, 2016 5:54 pm

Re: no 'declare war' option

Tue Oct 25, 2016 6:20 am

is it possible to 'upgrade' your imperialism rating ? or do you need to wait for a specific year to be upgraded automatically. no fun playing like this..

Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

Re: no 'declare war' option

Tue Oct 25, 2016 7:55 am

In 1850, the USA have an imperialism rating of 3 only, France has got 4, Japan 1.

If the imperialism limit on being able to declare war is not lowered to an extent that it will remain without the intended effect, war loving players won't have much fun.

I think it is better to admit wars between the AI (and interrupt them manually per script if necessary or reasonable) than limiting the players'options.

The alternative is that the war loving player with low imperialism would have to write a skript himself to start the war in each case when he wants to declare war. Not every player can do this.

User avatar
Pocus
Posts: 25499
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Re: no 'declare war' option

Wed Oct 26, 2016 2:58 pm

I'll post a quickfix today

Matt68046
Corporal
Posts: 44
Joined: Mon Jan 28, 2013 10:20 pm

Re: no 'declare war' option

Fri Oct 28, 2016 1:55 am

Is there a fix?
Can i mod this manually?
A cheat code?

Siegfroh
Major
Posts: 240
Joined: Sat Jun 27, 2015 4:30 pm
Contact: Website

Re: no 'declare war' option

Fri Oct 28, 2016 12:04 pm

A quick quickfix is here:

http://www.ageod-forum.com/viewtopic.php?f=345&t=50782

(You can also manually edit the 7-Declare War.dpl file by setting MinImperialism = 4 to the value you prefer.)

This quick quickfix is integrated in the latest 1.4 GB official quickfix 1.4.03 (first post):

http://www.ageod-forum.com/viewtopic.php?f=345&t=50532
link (copy & paste in your browser)
ftp.ageod.com/pub/PON/PONQF1043.exe

ramon11
Civilian
Posts: 4
Joined: Mon Oct 24, 2016 5:54 pm

Re: no 'declare war' option

Sat Oct 29, 2016 5:42 pm

thanks
i changed the 7-declare war file and downloaded en ran the 1,4 GB fix. I play the game via Steam. The fix keeps giving me errors on not finding the settings and the serial number.
Still no declare war option in any new game...
please advise

ramon11
Civilian
Posts: 4
Joined: Mon Oct 24, 2016 5:54 pm

Re: no 'declare war' option

Sun Oct 30, 2016 9:35 am

i now see that steam runs 1042 and not 1043 yet!
still strange that the quickfix (7-declare war fix) does not work?

User avatar
Pocus
Posts: 25499
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Re: no 'declare war' option

Wed Nov 02, 2016 11:28 am

You should set aside the file general.opt before applying 1.04.3, The instructions should be clear about that.

Return to “Pride of Nations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests