User avatar
lodilefty
Posts: 7372
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

QwikFixes for NCP version 1.07

Tue Sep 13, 2011 5:16 pm

[color="Red"][SIZE="3"]Apply only AFTER installing patch 1.07[/size][/color]

[color="Blue"]Separated thread to make it clearer what version is discussed[/color]


QF2 includes all of QF1.
====================================================================================================
NCP 1.07 QwikFix 2
September 20, 2011
=====================================================================================================
= "Unit Detail" CTD bug fixed

==> Note that AI behavior is changed somewhat in this release. A "More Passive" AI may be seen. Fix in progress (but we want to get the CTD bug fixed)


====================================================================================================
NCP 1.07 QwikFix 1
September 13, 2011
=====================================================================================================
= New parameters in settings to regulate Automatic Experience gain. Bug fixed.
= Ammo non-consumption bug fixed.
= "Scrambled" Battle Reports bug fixed.
= There is now a stack (group)a name memory. Basically when the scenario setup is created the current name is also stored. This has been done (and is very often useful) so that the name of a stack doesn't change as soon as you move a unit out of it, or the reverse. A stack will assume a new name by merging the stack into another unit or stack.
= An insidious bug with the "NotEnemy" script parameter is fixed. (This was part of the issue with the "Hortelez Supply" arriving in Enemy Ports in WIA.)
= Cavalry won't switch posture when crossing a river, even if 100% hostile MC on other side
= Bug fixed where sometimes a replacement was used from a wrong faction tag to replace an element in an unit
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]
[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]

[CENTER]Rules for new members[/CENTER]
[CENTER]Forum Rules[/CENTER]

[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

User avatar
Bernadotte
Lieutenant
Posts: 120
Joined: Wed Oct 14, 2009 7:34 pm
Location: south of munich (germany)

Wed Sep 14, 2011 9:16 am

lodilefty wrote:{KwikFix} 1.07 version 1
:thumbsup:
Thank you very much (as for the other KwikFixes too !) !

User avatar
BigDuke66
Brigadier General
Posts: 421
Joined: Fri Dec 11, 2009 2:06 pm

Wed Sep 14, 2011 1:31 pm

@Bernadotte
Is the "detail windows bug" still there?
"Spread word to every slave, that even the mighty republic bleeds when struck!"
Join the Napoleonic Wargame Club
Join the American Civil War Game Club
Join the The Blitz Wargaming Club

User avatar
Bernadotte
Lieutenant
Posts: 120
Joined: Wed Oct 14, 2009 7:34 pm
Location: south of munich (germany)

Thu Sep 15, 2011 8:23 am

BigDuke66 wrote:@Bernadotte
Is the "detail windows bug" still there?
Sorry, I had no time to check it yet.

User avatar
Pocus
Posts: 24759
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Fri Sep 16, 2011 1:06 pm

BigDuke66 wrote:@Bernadotte
Is the "detail windows bug" still there?


It should not be, we don't have it on our side.
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

User avatar
Bernadotte
Lieutenant
Posts: 120
Joined: Wed Oct 14, 2009 7:34 pm
Location: south of munich (germany)

Sat Sep 17, 2011 6:00 pm

BigDuke66 wrote:@Bernadotte
Is the "detail windows bug" still there?
Yes it is ! :(

Pocus wrote:It should not be, we don't have it on our side.
The bug is very easy to reproduce for me.
- select a stack
- open the "unit detail" window
- go with your mouse-pointer ALL the way down to the bottom of the screen into the "unit panel", where all the other "stack members" (generals, divisions, units etc.) are
- hover the mouse-pointer over a "special ability" of a general or unit
- ... and Crash :(

It happens in 1.07 with and without Kwikfix, it does not happen in 1.06.
Im curious who else beside BigDuke66 and me can reproduce and confirm this bug !?

Regards,
Bernadotte

User avatar
lodilefty
Posts: 7372
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

Sat Sep 17, 2011 11:00 pm

Bernadotte wrote:Yes it is ! :(

The bug is very easy to reproduce for me.
- select a stack
- open the "unit detail" window
- go with your mouse-pointer ALL the way down to the bottom of the screen into the "unit panel", where all the other "stack members" (generals, divisions, units etc.) are
- hover the mouse-pointer over a "special ability" of a general or unit
- ... and Crash :(

It happens in 1.07 with and without Kwikfix, it does not happen in 1.06.
Im curious who else beside BigDuke66 and me can reproduce and confirm this bug !?

Regards,
Bernadotte


Confirmed. Bugg stil there. :(
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]

[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]



[CENTER]Rules for new members[/CENTER]

[CENTER]Forum Rules[/CENTER]



[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

User avatar
SAS
Corporal
Posts: 53
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:51 am
Location: USA

Sun Sep 18, 2011 8:35 pm

I also have the unit detail bug
I'm "SAS" from the Paradox Interactive Forum. :)

User avatar
Templer
General
Posts: 573
Joined: Mon Jan 05, 2009 2:33 pm
Contact: Website

grf&$§/%!!

Mon Sep 19, 2011 11:56 pm

"detail windows bug"
So you call that!

This is the same bug I reported in the Subforum NCP Technical / Aide technique under "Critical error occurred" in December 5th, 2010.

Pocus, lodilefty - yes this grf&$§/% bug is still present. :grr:

And it is mighty annoying! :mad:
Greetings
Templer

User avatar
PhilThib
Posts: 13436
Joined: Tue Oct 18, 2005 5:21 pm
Location: Meylan (France)

Tue Sep 20, 2011 7:34 am

There is one single AGE engine code, so a code bug will logically affect all games using it :D

Please be patient and leave time to Pocus for fixing. Thanks
Image

User avatar
lodilefty
Posts: 7372
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

Tue Sep 20, 2011 3:28 pm

QwikFix 2 uploaded - see post #1

Fixes Unit Detail bug
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]

[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]



[CENTER]Rules for new members[/CENTER]

[CENTER]Forum Rules[/CENTER]



[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

User avatar
Templer
General
Posts: 573
Joined: Mon Jan 05, 2009 2:33 pm
Contact: Website

My hero lodilefty

Tue Sep 20, 2011 6:55 pm

No more "detail windows bug"?

Oooohhhh lodilefty :coeurs:

And may the bugfix be with you.
Greetings

Templer

User avatar
lodilefty
Posts: 7372
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

Tue Sep 20, 2011 8:27 pm

Templer wrote:No more "detail windows bug"?

Oooohhhh lodilefty :coeurs:

And may the bugfix be with you.


Your hero is Pocus. :love:
I just put it on the forum ;)
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]

[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]



[CENTER]Rules for new members[/CENTER]

[CENTER]Forum Rules[/CENTER]



[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

User avatar
BigDuke66
Brigadier General
Posts: 421
Joined: Fri Dec 11, 2009 2:06 pm

Wed Sep 21, 2011 12:02 am

Big question now, how do we get the fixes & typo corrections of Omnius & Bohémond into it?
Will a next full patch include them?
Will the two throw their resources together to form a mod?
"Spread word to every slave, that even the mighty republic bleeds when struck!"
Join the Napoleonic Wargame Club
Join the American Civil War Game Club
Join the The Blitz Wargaming Club

User avatar
Bernadotte
Lieutenant
Posts: 120
Joined: Wed Oct 14, 2009 7:34 pm
Location: south of munich (germany)

Wed Sep 21, 2011 10:28 pm

"detail window bug" is gone, excellent !

In 2D mode the siege icon has changed into the 3D version of the icon (little siege gun - firing) :bonk:
Could you please change it back into the 2D siege icon ?!

The pillage icon is still the 2D version though.

User avatar
lodilefty
Posts: 7372
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

Sat Sep 24, 2011 12:53 pm

Public beta patch posted:
http://www.ageod-forum.com/showthread.php?t=22787

Includes this QwikFix and more :D
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]

[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]



[CENTER]Rules for new members[/CENTER]

[CENTER]Forum Rules[/CENTER]



[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

Return to “Help to improve NCP!”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest