User avatar
Pocus
Posts: 25097
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Patch 1.02 is out!

Thu Dec 06, 2007 12:39 pm

Dear players,

After some round of testing, the new patch is out!

http://ageoddl.telechargement.fr/latest/NCP_Patch.zip

==============================================================================
THIS PATCH DOES NOT WORKS FOR THE FRENCH BOXED VERSION, if you have not installed
the French Foundation Patch before. (French Download version is ok)
==============================================================================

==============================================================================
Napoleon's Campaigns Patch 1.02 / December 6, 2007
==============================================================================

Because of database changes, this patch is not compatible with previous saved games.


==============================================================================
Bugs
==============================================================================
Redeployement usage was not saved when you reloaded a game under planification.
Fixed the 'dancing forces' effect (display glitch) at the start of AI thinking.
Rare bug fixed where some elements could be integrated to another, unrelated, unit after hosting.

==============================================================================
Gameplay changes or additions
==============================================================================
Automatic garrisons conditions have been eased: A new garrison can appears in a region having a depot,
fortress or city of level 7+ if you have enough replacements in your pool and have at least one line infantry regiment in the region, with 51% military control (supply need abandonned, reduction in the control required).


==============================================================================
Scenario Updates & Bugs fixes
==============================================================================
Automatic garrisons settings have been updated.
In the 1812 scenario, each side get two new options (F4) to recruit new units.
In the 1812 scenario, the Russian start with a large VP amount. The French player will have to conquer to win.
The Polish and Dalmatian theater have been added in the 1809 scenario.
Campaign scenario (77 turns): Swedish-Russian war added.

==============================================================================
Data tweaks
==============================================================================
All weather patterns reviewed.
Database issues and additions on units & elements done.


==============================================================================
Interface
==============================================================================
Save Game can be done with the ctrl-shift S shortcut (reminder: Ctrl-F9 Ends the turn)
Support for the German language added. (still experimental)
You can press [control] while you drop a stack in an adjacent region, to disable pathfinding.
Accents removed from filenames for a better support of Asian Windows.


--------------------
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

Le Tondu
Sergeant
Posts: 80
Joined: Sat Sep 08, 2007 11:41 pm
Location: Seattle

Thu Dec 06, 2007 2:03 pm

Thanks guys! Well done, --as usual. :)
:)

User avatar
Generalisimo
Posts: 4176
Joined: Wed Jun 07, 2006 10:03 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact: ICQ WLM

Thu Dec 06, 2007 3:21 pm

Great news!! :niark:
"History is the version of past events that people have decided to agree upon."
Napoleon Bonaparte


BOA-AAR: ¡Abajo el imperialismo Británico! (en español)

AGEOD Facebook Fanpage - news & screenshots about the upcoming games!

User avatar
Sol Invictus
Posts: 825
Joined: Tue Jan 17, 2006 5:32 am
Location: Kentucky

Thu Dec 06, 2007 5:03 pm

Excellent scenario additions! How about an 1806-'07 Campaign for the next patch? That addition along with Spain and Sweden, should keep the people who are looking for some longer scenarios happy.
[SIGPIC][/SIGPIC]

"The fruit of too much liberty is slavery", Cicero

User avatar
Steph
Lieutenant
Posts: 116
Joined: Fri Nov 23, 2007 2:05 pm
Location: Paris

Thu Dec 06, 2007 5:25 pm

I agree ! please, focus on the longer scenario for the next patch !! please please please
[color="Red"][font="Arial Narrow"]"Ce n'est pas possible ; cela n'est pas français"[/font][/color]

User avatar
PhilThib
Posts: 13703
Joined: Tue Oct 18, 2005 5:21 pm
Location: Meylan (France)

Thu Dec 06, 2007 6:18 pm

I am currently working on two longer and expanded campaigns... :siffle: ...will come with next patch (not this one, you impatient ones :nuts: !)

User avatar
Hasardeur
Sergeant
Posts: 75
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:45 am

Thu Dec 06, 2007 6:32 pm

PhilThib wrote:I am currently working on two longer and expanded campaigns... :siffle: ...will come with next patch (not this one, you impatient ones :nuts: !)


We really love you Philippe ! :king:

Greets

User avatar
Sol Invictus
Posts: 825
Joined: Tue Jan 17, 2006 5:32 am
Location: Kentucky

Thu Dec 06, 2007 6:54 pm

Gimmie, Gimmie, Gimmie! :innocent:
[SIGPIC][/SIGPIC]



"The fruit of too much liberty is slavery", Cicero

pablius
Sergeant
Posts: 86
Joined: Wed Jul 11, 2007 10:58 pm

Thu Dec 06, 2007 7:23 pm

Small display bug?

Number counts appears next to/behind the abilities when displaying a general´s properties...go from 1 to 20 very fast and start over again, never stop, like in a loop...don´t know if it affects the game in any way...

User avatar
Hasardeur
Sergeant
Posts: 75
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:45 am

Thu Dec 06, 2007 7:33 pm

One question : How can I change to German version ? In the options, I can choose only English, French and Spanish.

Greets

User avatar
Nial
Colonel
Posts: 370
Joined: Thu Jul 19, 2007 6:21 pm
Location: Hotel California

Thu Dec 06, 2007 7:33 pm

Very nice. Thanks

Nial

User avatar
Korrigan
AGEod Guard of Honor
Posts: 1982
Joined: Wed Nov 30, 2005 12:33 pm
Location: France

Thu Dec 06, 2007 7:36 pm

Hasardeur wrote:One question : How can I change to German version ? In the options, I can choose only English, French and Spanish.
Greets


In the general.opt file, change language to 3.

(German version is not yet officially supported)
"Never argue with a fool, onlookers may not be able to tell the difference." Mark Twain

Image

User avatar
Hasardeur
Sergeant
Posts: 75
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:45 am

Thu Dec 06, 2007 7:57 pm

Many thanks !

User avatar
Henry D.
Posts: 579
Joined: Wed Apr 12, 2006 10:42 am
Location: Germany
Contact: ICQ

Thu Dec 06, 2007 8:02 pm

Korrigan wrote:In the general.opt file, change language to 3.

(German version is not yet officially supported)

Hey, i told my henchmen to explain that at SI when announcing the patch. :siffle:

Heads will roll, lazy bastards! :niark:

Regards, Henry
Henry D, also known as "Stauffenberg" @ Strategycon Interactive and formerly (un)known as "whatasillyname" @ Paradox Forums

"Rackers, wollt Ihr ewig leben?" (Rascals, Do You want to live forever?) - Frederick the Great, cursing at his fleeing Grenadiers at the battle of Kunersdorf

"Nee, Fritze, aber für fuffzehn Pfennije is' heute jenuch!" (No, Freddy, but for 15p let's call it a day!) - Retort of one passing Grenadier to the above :sourcil:

FatalMad
Private
Posts: 24
Joined: Wed Jul 04, 2007 5:47 am

Thu Dec 06, 2007 10:59 pm

In my 1809 game I have two Kellermanns Jr Corps.
Attachments
two Kellermanns.JPG

goodwood
Lieutenant
Posts: 136
Joined: Thu May 03, 2007 3:28 pm
Location: Toongabbie Vic Oz

Fri Dec 07, 2007 1:17 am

Where's the Swedish campaign, i can't find it?
Happily Grumpy:siffle:

goodwood
Lieutenant
Posts: 136
Joined: Thu May 03, 2007 3:28 pm
Location: Toongabbie Vic Oz

Fri Dec 07, 2007 2:32 am

all fixed, installer place patch in wrong path Der! Sometimes I questioned my own abilities (or lack of)
Happily Grumpy:siffle:

goodwood
Lieutenant
Posts: 136
Joined: Thu May 03, 2007 3:28 pm
Location: Toongabbie Vic Oz

Fri Dec 07, 2007 9:12 am

I didn't miss this before,did I? I was playing the Spanish scenario prior to the patch and the only army available was Wesley's Peninsular army, but under 1.02 even prior to the British arriving there is 2 Spanish armies available.
Happily Grumpy:siffle:

User avatar
Pocus
Posts: 25097
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Fri Dec 07, 2007 9:25 am

pablius wrote:Small display bug?

Number counts appears next to/behind the abilities when displaying a general´s properties...go from 1 to 20 very fast and start over again, never stop, like in a loop...don´t know if it affects the game in any way...


A display bug indeed, nothing more rest assured.
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

FatalMad
Private
Posts: 24
Joined: Wed Jul 04, 2007 5:47 am

Sat Dec 08, 2007 4:15 am

Am I the only one getting two Kellermanns Jr Corps at Frankfurt in the 1809 scenario?

pablius
Sergeant
Posts: 86
Joined: Wed Jul 11, 2007 10:58 pm

Sat Dec 08, 2007 4:45 am

FatalMad wrote:Am I the only one getting two Kellermanns Jr Corps at Frankfurt in the 1809 scenario?


No, I do too...one starts locked for 1 turn the other one not, one curious thing is that there´s a very small diference in the number of men in each corps even when the units are the same.

FatalMad
Private
Posts: 24
Joined: Wed Jul 04, 2007 5:47 am

Sat Dec 08, 2007 12:04 pm

pablius wrote:No, I do too...one starts locked for 1 turn the other one not, one curious thing is that there´s a very small diference in the number of men in each corps even when the units are the same.


Thank you… I was starting to think that I was the only one seeing double.

User avatar
Hobbes
Posts: 4366
Joined: Sat Mar 11, 2006 12:18 am
Location: UK

Sat Dec 15, 2007 7:43 pm

I notice that I get a no response error when I click on any of the links in Pocus footer (the patch or even the link to Hofstadter's Law).

I have noticed this before from time to time. I will try again later.
Cheers, Chris

User avatar
Primasprit
Posts: 1614
Joined: Mon Jun 19, 2006 7:44 pm
Location: Germany

Sat Dec 15, 2007 7:47 pm

Works fine for me...

User avatar
Hobbes
Posts: 4366
Joined: Sat Mar 11, 2006 12:18 am
Location: UK

Sat Dec 15, 2007 9:34 pm

Primasprit wrote:Works fine for me...


Yep - works now.

archita
Conscript
Posts: 7
Joined: Fri Nov 23, 2007 11:26 am

Sun Dec 23, 2007 5:35 pm

PhilThib wrote:I am currently working on two longer and expanded campaigns... :siffle: ...will come with next patch (not this one, you impatient ones :nuts: !)


great!!!

I'm waiting a 1804-1814 scenarios......

:bonk:

User avatar
PhilThib
Posts: 13703
Joined: Tue Oct 18, 2005 5:21 pm
Location: Meylan (France)

Sun Dec 23, 2007 9:55 pm

Hey, not that long !! This is almost impossible with current engine... :p leure: :bonk:

I am having an extended 1805 campaign and a 1806-1807 one already. I'll try to work an extended 1809...plus other more "open" scenarios as time passes...

Le Tondu
Sergeant
Posts: 80
Joined: Sat Sep 08, 2007 11:41 pm
Location: Seattle

Mon Dec 24, 2007 12:01 am

Mmmmmmmm. Open Scenarios. <drool> :niark:
:)

archita
Conscript
Posts: 7
Joined: Fri Nov 23, 2007 11:26 am

Thu Dec 27, 2007 12:52 pm

sigh...I hope diplomatic options and more military options...

the full campaign...a dream :coeurs:

Return to “Napoleon's Campaigns”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests